Mai sunt doua saptamani pana la urmatoarea etapa in WRC!

Rally Guanajuato Mexico are loc intre 06.03.2014 si 09.03.2014 si acopera teritoriul de la nord-est de Leon, din Sierra de Lobos si Siera de Guanajuato in total 21 de etape distribuite pe 402 km. (vezi harta) Raliul Guanajuato Corona a fost inaugurat in 1979 de catre CAF (Club Automovilistico Frances de Mexico) si RAC (Rally Aotomovil Club) si a avut loc in Mexic, pana in anul 1985. Dupa o absenta de 6 ani, evenimentul a fost redeschis in 1991 pe ruta El Paso de Cortes intre doi dintre cei mai mari vulcani din Mexic. Ulterior, CAF a optat pentru un concept diferit: un raliu scurt cu un procent mare de etape speciale. Acest concept a fost folosit in 1993 in Valle de Bravo, si a primit nominalizarea “Rally of the Year”.

Raliul din 2007 a fost cel mai scurt din istoria WRC, cu o distanta totala de mai putin de 850 de km, dar cu 366km de etape si mai mult de 43% competitivitate.

Descriere

Raliul are un nivel special de dificultate, participantii trebuind in primul rand sa fie acomodati cu drumurile pietruite. Un alt aspect demn de luat in calcul sunt temperaturile de aproape 30°C care afecteaza motorul si transmisia in regim de circuit.

Cel mai inalt punct al rutei este de 2737m. In aceste conditii motoarele au de suferit din cauza aerului rarefiat si pierd in medie 20% din putere. Pierderea de putere inseamna in primul rand o durata mai mare pana la acceleratia maxima, dar si agravarea greselilor pe circuit. Un grad de pericol ridicat il reprezinta si tevile betonate de pe traseu ce pot provoca daune considerabile.

Noutati 2014

Etapele lungi au devenit si mai lungi – fiecare bretea contine un test de maraton de cate 44,03 km, 53,69 km si respectiv 55,92 km. etapele lungi din 1 si 2 sunt folosite de doua ori.

Desi singurul service ramane de Poliforum (Leon), masinile vor fi verificate de mecanici in aer liber.

Z-Card2014_Back_1_2Sursa info + foto: wrc.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s