Campanie CNG: Noua Skoda Octavia G-Tec

ŠKODA  prezinta modelul Octavia cu CNG drive. Motorul bivalent functioneaza pe gaz neprelucrat sau benzina, cu emisii de doar 5,4 m3 (3,5 kg) CNG/100 km (97g CO2/km) si o autonomie de pana la 1,330 km cu un rezervor.
Noua ŠKODA Octavia va fi disponibila pentru prima oara echipata cu un motor pe gaz natural.  Modelul ŠKODA Octavia G-TEC va fi prezentat in premiera la Geneva la inceputul lui martie, fiind al doilea model pe gaz natural al producatorului, dupa Citigo. Motorul ecologic va fi disponibil pe Octavia saloon si Octavia estate.

Dr. Frank Welsch, Membru al echipei de Dezvoltare Tehnica, sustine ca <motorul pe gaz natural este un element important in strategia de sustenabilitate Skoda, iar folosirea tehnologiei CNG se justifica deoarece combina principiile de protectie a mediului cu accesibilitatea.>
Noua ŠKODA Octavia G-TEC are un motor pe benzina 1.4 TSI turbo, 81 kW (110 hp).  De asemenea, motorul bivalent a fost creat pentru CNG (Compressed Natural Gas) si benzina. Pachetul G-TEC include si un numar de caracteristici tehnologice cum ar fi sistemul Start-Stop si Frana regenerativa. In plus, modelul indeplineste standardele de emisii Euro6, valabile din Septembrie 2014.
Noua Octavia G-TEC poate parcurge distante impresionante intre alimentari: doar pe CNG, vehiculul poate merge pana la 410 km fara realimentare. Consumul este de 3.5 l la 100 km, corespondent cu emisiile de 97g/km. Distanta de pana la 920 km poate fi parcursa pe benzina, rezultand un total de 1330 km parcursi cu un plin de rezervor.
Odata cu lansarea noii  ŠKODA Octavia G-TEC, ŠKODA stabileste iar noi standarde in materie de vehicule ecologice. Producatorul fabrica in prezent 97 de modele cu emisii sub 120g CO2/km, incluzand 17 modele cu valori sub 100g CO2/km.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s