Au inceput pregatirile pentru urmatoarea etapa din WRC – Rally de Portugal

Cu o traditie de aproape   40 de ani, Rally de Portugal incepe pe 03.04.2014   si se incheie pe 06.04.2014, avand o distanta totala 1394,30   km.

Editia de anul acesta, cunoscuta ca runda cu cea mai mare dificultate   tehnica, combina portiunile de viteza cu trase inguste, pline de   unghiuri moarte. Traseul este Lisabona – Algarve cu trei probe in zonele Baixo   Alentejo si Serra do Caldeirão.

Considerat cel mai dificil traseu din punct de vedere tehnic, raliul Portugaliei combina zonele de accelerare cu portiunile de dificultate ridicata, ingreunand stabilirea unui ritm. Cu multe viraje ascunse si unghiuri moarte, radarul este VITAL pentru parcurgerea acestui traseu.

Atat in interiorul curbei (acolo unde pilotul se uita pentru a-si stabili trasa), cat si in afara  (unde subvireaza masina, daca virajul este abordat cu prea mare viteza), traseele sunt inconjurate de copaci si pietre. Acestea au o suprafata argiloasa care, in conditii de umiditate redusa este tare si afecteaza cauciucul, iar in conditii de umiditate ridicata si precipitatii devine foarte alunecoasa.

 

053e054_ind2Maps_RG2_14Pps.fh11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s