BMW i8 hybrid

Pornind de la pretul de 127.000 EUR hybridul BMW i8 a fost lansat pe piata anul acesta ca un raspuns la evolutia continua a tehnologiei si cererilor in crestere pentru un asemenea model. Lista de asteptare pentru el este déjà extinsa pana in 2016. Pe langa un aspect uimitor, o autonomie de 30 min si garantie 160.000 km pentru motorul electric, specificatia BMW include si emisii scazute, mult sub media standard de poluare si sisteme de siguranta inovatoare.

bmw i8 2

Desi nu a fost testat de cei de la Euro NCAP, asteptarile de la acest model sunt mari, fiind echipat  cu airbag-uri frontale si laterale, o sectiune centrala intarita si oprirea instantanee a bateriei in cazul unei coliziuni. In plus, sistemul Driver Assistant contine camere ce pot detecta pietonii si micsora viteza pentru a evita lovirea acestora la viteze mai mari de 60 km/h. De asemenea sistemele de siguranta pot recunoaste masinile care se deplaseaza in aceeasi directie si aplica frana atunci cand detecteaza un impact imminent chiar si la viteze mari.

Indicatiile satnav sunt proiectate la baza parbrizului, reducand distragerea atentiei in timpul condusului.

Si da, este rentabila: Emisiile de carbon de 49g/km justifica scutirea de taxe a acestei masini. In plus, folosind acelasi motor pe benzina ca si Mini, costurile de service sunt minimale. Barele de protectie au fost create pentru a absorbi impacturi de pana la 4 km/h, scutind proprietarul de reparatii costisitoare pentru incidente minore, iar data fiind lungimea listei de asteptare costul de revanzare ar putea fi chiar mai mare decat costul de vanzare initial. Si in final, garantia pentru motorul electric de 160.000 km promite durabilitatea motorului.

bmwi8 1

Ne bucura o asemenea evolutie a tehnologiei ca raspuns la presiunile facute pentru protectia mediului, insa ni se pare fabulous faptul ca aceste lucruri sunt posibile fara sacrificarea performantelor cu care eram obisnuiti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s