Lamborghini Asterion – conceptul hybrid de mari performante

Cei de la Lamborghini au anuntat conceptul hybrid Asterion LPI 910-4 cu cateva saptamani in urma. Hybridul PHEV (Plug-in-Hybrid) intrece asteptarile in materie de performante dar si aspect, lasand impresia unei masini usor de condus si adaptabila la conditiile de oras. De altfel, alegerea pentru acest tip de hibrid este motivata in parte de capacitatea de a fi condus in oras doar pe modul electric. S-a lucrat activ pentru reducerea semnificativa a emisiilor de carbon fara afectarea promptitudinii si puterii exceptionale ale Lamborghini. Mai mult decat atat, motorul electric are o autonomie de 50 km si o viteza maxima de 125 km/h.

lamborghini-asterion-photo-5

Atat sasiul cat si caroseria sunt din fibra de carbon cu elemente din aluminiu, discurile de frana sunt carbo-ceramice ventilate intern, iar anvelopele suporta o diferenta de 1” fata-spate pentru a da cea mai buna tinuta de drum posibila. Tot pentru a optimiza rularea, Asterion vine cu tractiune integrala, fata fiind propulsata de motorul electric, fapt ce conserva experienta condusului standard – motor puternic cu tractiune spate.

Motorizarea este compusa dintr-un V10 aspirat cu 610 cp si 3 motoare electrice a cate 100 cp fiecare, ajungand la o viteza maxima de 320 km/h si atingand suta in 3 secunde. Consumul este si el spectculos: 4,1l/100km mixt.

Cutia de viteze este secventiala (dublu ambreiaj) cu 7 trepte de viteza, permitand distribuirea selectiva a puterii si control optim asupra consumului.

lamborghini-asterion-04-1

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s