Verstappen vs Svindal. E ok sa crezi

O reclama mai veche spunea “Impossible is nothing“. Aparent, divizia de Formula 1 a Red Bull a decis sa demonstreze exact acest slogan. Uneori, “de ce” conteaza prea putin. Intrebarea e “de ce nu?”

Asadar, monopostul de Formula 1 Red Bull RB7, a aterizat din 2011 (pardon, asta e anul cand Vettel castiga titlul cu masina pe care el o numea Kinky Kylie) Australia, unde alergase pentru un alt gig, cu toti cei 800 de cai, fix pe una dintre partiile de la Kitzbuehel, unde urma sa infrunte un mare campion al schiului alpin, Aksel Lund Svindal. Ce a iesit…

Max Verstappen on snow WRCRallyPress

Max Verstappen on snow 2016 WRCRallyPress

 

Stii toate povestile despre masina de Formula 1 care de la 140 km/h merge si pe tavan, datorita apasarii aerodinamice? De cele 10.000 de piese in miscare? De acceleratia pana la 100 in cca 2.5 secunde si frana tip copac? 800 de cai din 2.4 L de motor? Toate sunt impresionante, dar nu dau dimensiunea exacta a fascinatiei pe care o asa masinarie o trezeste in orice posesor de sfert de simt tehnic.

Evident, toata distractia a echivalat cu o portie zdravana de creier de inginer prajit. Sau de creier prajit de inginer, cum preferi… Sa modifici un asa un monstru cat sa se miste macar cat un vant pe o partie, nu o face orice mecanic cu deviza “si acum sa invatam sa ne miram la motor“.

Pana la urma, revin la reclama Adidas de mai sus – sa crezi, e okay!

Leave a comment