Audi Truck Project Plan B – Insane

Noul concept de… ATENTIE – camion de la Audi intruneste tendintele futuriste cu imaginatia copilariei. Astfel a luat nastere Plan B, un concept insane de camion:

audi-takes-trucking-to-the-extreme
Suprafetele se imbina fara probleme, farurile sunt dispuse pe toata inaltimea vehiculului si chiar mai mult – cabinele sunt pozitionate pe acoperis:

audi-truck-plan-b-cocept-image-05

Cu siguranta nu vom vedea acest model in productie in urmatorii 10 ani, insa pentru moment ne putem imagina cu ajutorul pozelor:

5 thoughts on “Audi Truck Project Plan B – Insane”

 1. Nebunie e puţin spus; nu cred că vreun şofer cu toate ţiglele pe casă ar urca în aşa ceva… eu, unul, sigur nu.
  Postul de conducere mi se pare o aiureală; costumele alea ca de pilot militar sunt orice, numai adecvate conducerii unui camion nu. Faptul că şoferul e poziţionat, practic, în exteriorul vehiculului, sfidează orice regulă elementară de siguranţă rutieră – ca să nu mai vorbim de imposibilitatea de a fuma o ţigară (na, fiecare cu-ale lui…).
  Farurile (?) mi se par mai mult decorative iar extensia lor spre plafonul cabinei îmi arată un şofer orbit de propria lumină. Orbiţi ar fi, probabil, şi cei care vin din sens opus, pentru că benzile alea luminoase, probabil cu led-uri de mare putere, ar chiorî orice alt şofer şi ar atrage o avalanşă de mame, sfinţi, preciste şi anafuri prin staţie…
  Vizibilitatea laterală pentru virajele strânse sau pentru marşarier e, din câte-mi dau seama, zero. A, poate are camere video… sau poate, fiind “self-driving”, camionul ştie cam tot ce-ar trebui să ştie un şofer experimentat… atâta doar că, având un computer de bord, sistemul în sine ar fi deterministic, ceea ce exclude din start adaptarea la toate variabilele ce apar în fiecare minut al unei curse, variabile pe care doar creierul uman, ca sistem probabilistic, poate să le evalueze în timp real.
  Înălţimea cabinei mi se pare exagerată, în condiţiile în care postul de conducere e plasat pe plafon… există autovehicule de transport special, pentru tonaje ce sar binişor de 70, cu cabina aproape la nivelul solului, tocmai pentru a îmbunătăţi activitatea şoferului – dar, mă rog, să zicem că dileala asta are o ditamai garsoniera în cabina aia fără geamuri, ceea ce mă duce cu gândul la o celulă de izolare de la pârnaie. Eu n-aş dormi acolo.
  Sau, fiind electric, acolo s-ar plasa modulele de acumulatori, dracu’ ştie.
  Garda la sol mi se pare infimă, ceva mai potrivită pentru un monopost de curse; camionul ăsta n-are nici o şansă să treacă de rampele de încărcare sau de pragurile de limitare.

  Altfel, e frumos…

  1. Chiar ma gandeam, oare ce se intampla in caz de rasturnare, as paria pe casti cu tot cu continut rostologindu-se ca bilele de biliard. E o abordare avantgardista mai degraba o flexare de muschi daca ma intrebi pe mine.

 2. Cand eram mic ai mei s-au hotarat ca e momentul sa ne luam frigider. Si pentru ca locul era stramt, l-au pus cu burta-n sus, sa zic asa. Habar n-aveam ca tehnicienii de la Audi erau cu ochii pe noi si notau de zor.
  Si ala negru, cu respiratia grea… e facut in Cipru de are hmmm mansa pe dreapta? Si Vaderii aia prin ce transhumanta miraculoasa ajung in monostereoimax3deopost?
  Acum… daca e sa-ti iei un camion de carne-n trafic…

 3. Cre’ că băieţii de la proiectare de la Audi erau ei la vreo beţie şi asta a ieşit după compilarea tuturor desenelor de pe şerveţele…
  Serios acuma, cine naiba ar conduce aşa ceva?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s