Premiile EURONcap 2016

In fiecare an EURONcap realizeaza un top al vehiculelor care au obtinut cele mai bune scoruri de siguranta. Deoarece clasele diferite nu pot fi comparate direct, acest top este disponibil si pe clase. Iata in continuare castigatorii anului 2016:

en1Toyota Prius – Clasa Masini mari de familie
Prius a obtinut 92% pentru ocupantul adult, 82% pentru copii, 77% pentru pietoni si 85% pentru asistenta de siguranta. Masina are un numar mare de echipamente de siguranta, din lista EURONcap lipsind doar: Airbagul pentru genunchi pentru pasager, cele laterale pentru piept si pelvis in partea din spate si capota activa.

en2.jpgHyundai Ioniq – Masina de familie mica
A obtinut 91% pentru adulti, 80% pentru ocupantii copii, 70% pentru pietoni si 82% pentru asistenta de siguranta. Este echipata identic cu Prius.

 

en3

 

VW Tiguan – Din categoria Off-Roadere mici
A obtinut 96% pentru adult, 84% pentru copil, 72% pentru pietoni si 68% la asistenta de siguranta. In plus fata de masinile anterioare este echipat si cu airbaguri laterale pentru piept si capota activa.

Alte ratinguri pentru anul 2017 sunt disponibile pe pagina oficiala EURONcap. Nu ne putem abtine si va spunem deja ca ultimul model testat este Ford Mustang care a obtinut 2 stele si are 72% pentru ocupantul adult, 32% pentru copil, 64% pentru pietoni si… 16% pentru asistenta de siguranta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s