Byton – un nou concept concurent pentru Tesla

CES 2018 este locul lansarii oficiale a masinii Byton, creata de fosti angajati BMW si Apple. Byton este primul smart car, o masina care combina plictisitorul parbriz cu un display digital de mari dimensiuni.

Desi performantele sunt inca departe de cele ale Tesla, reprezentantii Byton sustin credinta intr-un viitor al masinilor digitale.

byton-interior
Ecranul de mari dimensiuni va avea fundal alb ziua si negru noaptea, pentru a fi mai prietenos cu ochii soferului si va putea fi controlat prin comenzi vocale, touchscreen si gesturi. Byton va fi plin de displayuri digitale, cu un display pozitionat pe centrul volanului si inca doua pe tetiere. Si asta nu e tot.
Masina va avea functie de recunoastere faciala, ajustand automat pozitia scaunului si a oglinzilor.

Mai mult, daca vrei sa porti o conversatie placuta in interiorul masinii, trebuie sa stii ca cele doua scaune se pot intoarce fata in fata, permitand astfel sa iti privesti interlocutorul in ochi.

Ca si performante tehnice, vorbim de 0-100 in 5 secunde, motivand astfel aspiratia producatorilor pentru un viitor al condusului digital, spre deosebire de prezentul axat pe cai putere.
Pretul de pornire este de 37.600 EUR, cu 8000 EUR mai mult decat Tesla Model 3.

Absenta infrastructurii este o problema pentru Byton, conducerea companiei sperand la colaborarea Tesla pentru impartirea statiilor de incarcare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s