Lucien Hora castiga Trofeul Sinaia 2019 – Rezultate CNVC 2019

Trofeul Sinaia, incheiat duminica, 21 iulie 2019, a adus celor prezenti spectacolul pe care il asteptau – de la insolitele urcari ale camionului de curse prezent printre deschizatori, la urcari cu un ritm remarcabil, accidente, tete-a-queue-uri, toate in aerul de gala de pe strazile orasului regal.

Sambata, Emil Nestor a reusit in prima sesiune a antrenamentelor cronometrate cea mai rapida urcare, 1:52.854, la mai bine de 4′ de oricare dintre urmaritorii sai. De altfel, in mansele de concurs doar un singur pilot / urcare a reusit sa coboare sub 1:53.
Ulterior, competitorii s-au trezit in dificultate, ploaia tinandu-i in padoc pe aproape jumatate dintre ei. Dificultatea unei urcari in conditii normale este incontestabila, asa ca decizia de a se pastra pentru ziua concursului nu poate fi nicidecum contestata. Ce a urmat, insa, e de poveste. Video-poveste:

Aerul de sarbatoare din duminica concursului, incalzit de soarele prietenos si pus la tensiune continua de asistenta numeroasa, a devenit irespirabil atunci cand pilotul unuia dintre Ferrari-urile care ne (in)canta etapa de etapa, Florin Voicu, a ratat franarea si a intrat aproape frontal intr-un balot de care se sprijinea unul dintre fotografii acreditati.Din fericire, cum toata lumea a scapat cu bine, momentul a fost repede depasit. Fara sa insistam, dorim sa iti amintim sa respecti fara exceptie indicatiile venite din partea arbitrilor si a comisarilor de traseu. Ca spectator, siguranta ta este in mainile acestora – iar ca fotograf, sigur nu iti doresti ca tu sa fii motivul pentru care se intrerupe cursa. Nu sta niciodata foarte aproape de traseu pe exteriorul curbelor, mai ales acolo unde exista perioade de franare. Daca vrei sa stii mai multe, aici gasesti Ghidul Spectatorului. Iar daca ai impresia ca daca se intampla, ai tu timp sa faci ceva, uite:

Din nou, din fericire nimeni nu a fost ranit grav. Spectatorul statea intr-o zona interzisa, chiar daca la cativa metri de traseu… iar asta l-a salvat. Oricum, atunci cand cineva este aruncat in aer pana deasupra unui balot, nimeni nu se distreaza.

Din pacate pentru el, Emil Nestor s-a alaturat pilotilor care castiga antrenamentele de sambata, fara sa reuseasca sa capitalizeze forma aratata – pozitie prin care au trecut Lucian Radut la Cheile Gradistei si Silviu Dumitrescu la Resita.

EmilNestor-Sinaia2019-byWRP (5).jpg

Venit pe traseu chiar in spatele lui Bogdan Cuzma, a carui iesire de pe traseu ai vazut-o mai sus, Emil a venit fortat si a gresit in aceeasi curba. Astfel, “juniorul” Lucien de la Secu, asa cum chiar el se recomanda intr-o serioasa gluma, a mers fara greseala si a castigat.

Iata si primele 10 pozitii:
1. L. Hora – 03:44.680
2. S. Dumitrescu – 03:45.660
3. L. Radut – 03:51.354
4. M. Leu – 03:55.042
5. C. Stratnic – 03:55.397
6. A. Andronache – 03:58.528
7. C. Aur – 03:59.819
8. E. Raduta – 04:00.112
9. A. Serban – 04:01.579
10. C. Manitiu – 04:04.006

Iar daca sunteti curiosi cum s-a vazut etapa de la Sinaia prin obiectivele noastre, gasiti galeria completa aici: Trofeul Sinaia 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s