Urmatoarea etapa din WRC – Raliul Turciei 2019

Urmatoarea etapa din calendarul competitional 2019 va avea loc in Turcia, in perioada 12-15 septembrie 2019.

Considerata una dintre cele mai grele provocari ale sezonului, succesul in acest raliu se bazeaza mai mult pe strategia corecta si evitarea greselilor decat pe viteza in sine.

Prima editie a acestui raliu a avut loc in 2000, urmand ca 3 ani mai tarziu sa debuteze in WRC. Evenimentul inaugural a fost castigat de Carlos Sainz, insa liderul raliului este Sebastien Loeb cu 3 victorii.

Provocarea raliului consta in vitezele reduse si aerul rarefiat, ce ingreuneaza performanta motoarelor, transmisiilor si franelor incinse. Nici pentru anvelope nu este mai usor – suprafatele abrazive in combinatie cu temperaturile ridicate contribuie la uzura lor.

Cu 33 de puncte deasupra lui Neuville, 40 deasupra lui Ogier si inca 4 etape pana la finalul anului, titlul de campion nu este inca asigurat pentru Tanak. Anul trecut, ultimele 4 etape din calendar au fost castigate de piloti diferiti, iar cele 5 raliuri castigate anul acesta, desi sunt deja cu unul mai mult fata de anul trecut, nu sunt nici pe departe suficiente pentru a-i garanta finlandezului succesul.

Va lasam cu un teaser:


Sursa foto: fireste, wrc.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s