Urmatoarea etapa din WRC – Wales Rally GB

Urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri va avea loc in perioada 3-6 octmbrie 2019 in Marea Britanie. Raliul se intinde pe o distanta totala de 1655 km, si va avea 22 de probe.


Caracterizat de o vreme capricioasa, ce poate oscila de la soare la ploi torentiale si ceata, raliul va avea loc intr-un peisaj mirific, probele tinandu-se pe drumuri forestiere.

Inaugurat in 1932, raliul a adunat la prima editie nu mai putin de 341 de concurenti. In 1960, schimbarea traseului transforma evenimentul in ceea ce cunoastem astazi. In 2005, aici a avut loc prima etapa de raliu indoor, pe stadionul Cardiff.
2019 marcheaza cea de a 75-a editie a Raliului Marii Britanii. Anul acesta, evenimentul a fost mutat din Deeside in Llandudno, o statiune litorala cu iesire la Marea Irlandeza.
Ziua de sambata reprezinta o provocare pentru echipaje, deoarece accesul la service este posibil doar la finalul zilei. Astfel, incidentele trebuie evitate sub orice forma.

Desi drumurile forestiere nu sunt deosebit de dificile din punct de vedere tehnic, pot deveni periculoase in conditii de precipitatii si, implicit, noroi.

Cu 17 puncte in avans, 5 victorii din 11 starturi si 3 etape ramase in calendarul competitional, Ott Tanak are ocazia de a inlatura suprematia lui Ogier, care a dominat clasamentele generale inca din 2013.

Sursa foto: wrc.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s