Urmatoarea etapa din WRC – Rally RACC Catalunya

Penultima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri va avea loc la finele acestei saptamani in Spania. Intinsa pe o distanta totala de 1288 km si numarand 17 probe speciale, etapa spaniola este unica in calendarul competitonal, desfasurandu-se pe suprafete mixte.

Prima editie a acestui raliu a avut loc in 1957. In 1975 este inclus in Campionatul European, iar in 1988 fuzioneaza cu Raliul Costa Brava. Trei ani mai tarziu este inclus in WRC. Initial suprafata era exclusiv asfalt, devenind un eveniment cu suprafata mixta in 2010.

Raliul Spaniei a fost dominat de Loeb, care a castigat fiecare editie din 2005 pana in 2012. Cu 3 victorii figureaza si Ogier, iar pe lista cu cate 2 victorii intalnim nume precum Carlos Sainz sau Colin McRae.

Duminica vine cu o proba noua, folosita ultima oara in 2014, insa in directie opusa, si anume La Mussara.

Introdusa in competitie in urma cu un an, La Fatarella-Vilalba, a devenit etapa iconica a acestui raliu. Trecerile constante de la macadam la asfalt si traseul virajat contribuie la dificultatea acestei probe.

Dupa ziua de vineri, echipele tehnice trebuie sa pregateasca masinile pentru asfalt, intr-o seara de service mai lunga decat este uzual. In plus, pilotii trebuie sa isi adapteze stilul la schimbarile de suprafata si sa gestioneze uzura anvelopelor pe asfalt, daca temperaturile vor fi ridicate.

Sursa foto: WRC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s